fbpx

… si mai departe

De la Camps la Wanderlust si mai departe

Ana și Dragoș.
Ana. O viitoare domnișoară doctor, carismatică, deșteaptă foc.
Dragoș. Elev olimpic, mereu cu manierele în buzunar, simpatic foc.

Ana & Dragoș – 3 martie 2019 – Cascadele de pe Valea Mării, Retezat

Ce au în comun acesti doi tineri?
Nu v-ați prins? Sunt taberiști Adeona Camps, sunt participanți la programele Adeona Wanderlust, sunt iubitori de munte. Aș îndrăzni să spun că sunt un fel de bucurie a noastră peste ani…
Ana e din Arad, iar Dragoș din Deva.

Amândoi au participat sau participă la programele turistice dezvoltate de Adeona Group. Au început cu Adeona Camps, în taberele și excursiile organizate la munte pentru elevi. Au învățat ABCul muntelui în tabără. Au învățat cum să își lege șireturile ( la propriu, pe bune), cum să își aleagă echipamentul montan, cum să simtă muntele, cum să fie în siguranță, cum să aibă încredere în ei. Elevi fiind.

Ana venea tocmai din Arad împreună cu frații ei. I-am cunoscut prima dată în 2011, în Apuseni. Au urmat apoi Retezat-Lolaia și Pasul Vâlcan. Am mai ținut legătura, însă timpul și miile de oaspeți care ne-au trecut apoi pragul ne-au făcut să sperăm că ne vom revedea, tot la munte… așa cum ne urăm de fiecare dată la plecare.

Vara 2011 – Tabăra Adeona Apuseni, Sălciua

Weekendul trecut, fără să ne dăm seama de coincidența numelui, o găsim în autocarul cu adulți care pleacă înspre Retezat. Adeona Wanderlust, altă poveste, de această dată pentru oameni mari, cu dor de ducă.
Ana revine cu noi la munte. Abia-și mai amintește cum era când venea în tabere… noi însă nu-i putem uita replicile curioase. Era unul din taberiștii aceia pe care n-ai cum să-i uiți. E domnișoară acum, iubește studiul și-i place muntele. Ne-a promis că ne revedem la vară, de partea cealaltă a baricadei. Își dorește să facă parte din echipa noastră.

Dragoș e și astăzi participant în taberele care poartă semnătura noastră. L-am cunoscut anul trecut în timpul programului TATRA KIDS, prima tabără românească pentru elevi în Munții Tatra. Am urcat împreună pe Rysy, cel mai înalt vârf din Tatra Slovacă, ne-am bucurat de munte și de tot ceea ce înseamna turismul montan dincolo de granițe.
Dragoș mai fusese înainte cu noi. În Pasul Vâlcan, iar în iarnă ne-am reîntâlnit în tabăra de schi, la Vatra Dornei. Între vacanțe Dragoș își croiește drum printre olimpiadele și concursurile la care participă. E pasionat de științe și adesea în drumeții povestim despre tot felul de curiozități. La vară #urcamimpreuna în munții din Bulgaria, Rila și Pirin, într-o nouă tabără pentru elevi.

Vara 2018 – Vf. Rysy, Tabăra TATRA KIDS

Weekendul trecut Dragoș a venit cu familia în Retezat pentru a parcurge împreună cu noi traseul propus. A fost o surpriză deosebită să întâlnim o familie faină de munțomani!

În încheiere, nu ne rămâne decât să le mulțumim sincer acestor tineri fiindcă au crescut și cresc armonios!

Fiindcă țin aproape de Adeona Group… fiindcă ne fac să spunem că

De la Camps la Wanderlust si mai departe e poveste frumoasă!

Weekend plăcut,
Andreea Cîra

Lasa un comentariu

Give a comment