fbpx

Munții văzuți prin ochi de copil!

Să descoperi natura prin ochi de copil înseamnă să te bucuri de fiecare aspect al ei cu o curiozitate și uimire neîngrădite. Pentru un copil, natura este un univers vast și misterios, plin de culori vibrante, sunete melodioase și mirosuri înțepătoare. Fiecare pas în aer liber devine o aventură, fiecare frunză căzută sau floare înflorită devine un motiv de fascinație și explorare.

 

Prin ochii copilului, iarba proaspătă devine un covor moale și plin de viață, iar râurile curgătoare sunt căi de aventură și joc. Copiii se opresc să observe furnicile care își croiesc drum prin pământ, să asculte ciripitul păsărilor sau să se uite cu admirație la fluturi dansând în jurul lor. Fiecare piatră este o comoară pe care trebuie să o examineze, fiecare nor pe cer este un personaj dintr-o poveste nescrisă.

 

Descoperirea naturii prin ochi de copil înseamnă să înveți din primele experiențe directe: să simți ploaia care îți udă obrajii, să mângâi blana pufoasă a unui animal sălbatic sau să guști fructele coapte culese direct de pe copaci. Pentru un copil, natura devine un profesor atotcuprinzător, care îi oferă lecții despre viață, diversitate, interconectivitate și frumusețe pură.

 

Prin descoperirea naturii, copiii învață să respecte și să protejeze mediul înconjurător. Înțeleg că suntem parte integrantă a acestui ecosistem complex și că avem responsabilitatea de a fi gardienii lui. Fie că este vorba de plante, animale sau ecosisteme fragile, copiii învață să prețuiască și să protejeze aceste daruri ale naturii pentru a le putea împărtăși și generațiilor viitoare.

 

Deci, să descoperi natura prin ochi de copil înseamnă să vezi lumina în petalele unei flori, să simți sunetul vântului printre copaci și să te minunezi de ciclurile naturii care se desfășoară în jurul tău. Este o invitație la explorare, învățare și conexiune cu această lume vastă și uluitoare în care suntem privilegiați să trăim.

 

Copiii adesea ne învață cum să simțim clipa în momentele în care suntem în natură! Iar noi ne simțim privilegiați fiindcă reușim să le transmitem informații despre ecologie și mediul înconjurător într-o manieră relaxată, prietenoasă și atât de unică, direct în aer liber!

 

Ne plece să #urcamimpreuna alături de copii și vă mulțumim tuturor profesorilor și părinților care trimiteți elevii în programele educative de tipul taberelor și excursiilor organizate de Adeona Camps!

 

Andreea Cîra, Coach
Adeona Group

Lasa un comentariu