fbpx

Idei pentru Scoala Altfel – Partea 1 Ziua Meseriilor

httpswww.edupedu.rodocument-programul-joc-respect-si-bucurie-pentru-copiii-din-gradinite-si-crese-trimis-inspectoratelor-scolare-de-ministerul-educatiei-fara-sa-fie-anuntat-inainte-in-ce-activitati

Dragi profesori, stim ca pregatirea pentru activitatile in Scoala Altfel reprezinta uneori o sursa de stres sau impovarare cu sarcini in plus. Intelegem acest lucru si pentru aceia dintre profesorii care nu au reusit sa participe la activitatile educative organizate pentru elevi prin Adeona Camps, va oferim o serie de articole care sa va ajute in organizarea acestei saptamani cu efort putin si satisfactie maxima din partea elevilor. Speram sa va usureze munca si asteptam feedbackul vostru despre ce ati implementat din propunerile noastre!

Ne implicam si noi!

  1. Ziua Meseriilor – Invita parintii cu diferite meserii sa le vorbeasca elevilor:

Cauta 3 parinti cu meserii diferite si invita-i sa le vorbeasca in fata copiilor. Discuta inainte cu parintii un script al discursului si planificati obiectivele pe care vreti sa le urmariti.

Puneti accent pe: efortul depus pana la atingerea rezultatului, necesitatea de a creste toleranta la frustrare a elevilor si recompensa care vine dupa mai multi ani de munca. Stimulati nevoia de a planifica recompensa si de a fi orientati spre recompense care sunt obtinute dupa o vreme mai indelungata, in detrimentul recompenselor superficiale, imediate efortului.

Un alt aspect ar fi orientarea spre vocatie. Stimulati explorarea abilitatilor personale pe care elevii le detin si pe care le pot exploata la maxim pentru a avea rezultatele cele mai bune, cu efortul cel mai mic. Amintiti-le ca acolo unde este domeniul lor in care pot deveni experti, de obicei au o placere sau o curiozitate deosebita pentru acel subiect!

Explorati impreuna lista de valori a elevilor. O lista de 36 de valori umane de recomandat a fi explorate pentru elevi, puteti gasi la acest link aici.

Scrie-ne despre ce meserii ati discutat la clasa si ce au descoperit elevii despre ei in urma acestei activitati altfel?

Mai multe poti citi in partea 2 a acestei serii de articole despre activitatile de la clasa din timpul Saptamanii Scoala Altfel. Scrie-ne ce parere ai despre aceasta propunere si, daca ai realizat activitatea, cum a iesit! Feedbackul tau conteaza asa ca vrem sa aflam parerea ta despre activitatea propusa.

 

Mult spor si activitati reusite!

 

Andreea Cîra
Psiholog, Consultant Dezvoltare Adeona Camps

Lasa un comentariu