fbpx

Coltul de vorbit la telefon

Intr-o lume a kendamelor, a telefoanelor si a smart watchurilor, rupem timpul si cladim o altfel de lume.

Pentru micii taberisti pare inedit sa spui ca nu ai semnal, ca muntele nu e locul potrivit pentru internet sau pentru aplicatii mobile. Si totusi, reusim sa-i invatam despre alte lucruri… despre o altfel de viata, din care ne tragem, de fapt, dar pe care orasul o indeparteaza mult prea mult de noi. Ii invatam cum sa zambeasca, de ce sa fie pozitivi si sa fie buni.
Educatia non-formala, promotorii careia suntem, ne permite sa aplicam fel de fel de metode si tehnici pentru invatare experentiala. La final, tragem linie si… noi cu ce ramanem? Dar voi?

Sa fie de ajuns o saptamana pentru a schimba caractere si pentru a forma prietenii? Raspunsul va apartine. Noi… il avem de peste 12 ani.

In tabara Sureanu ne este dat sa vedem cum elevii suna acasa dupa un program bine stabilit si stau la coada la telefoane. Raman nemiscati in coltul cabanei pentru a profita de singurul fascicul de semnal la telefon si tasteaza emotionati numarul parintilor.
Mai vezi o lacrima, mai auzi o voce tremuranda si un glas innabusit aproape de plans:”imi e dor de tine”. Dar in spatele tuturor acestor emotii stau zile in care micutii isi formeaza adevarate deprinderi de socializare, motricitate si apreciere pentru valorile culturale si naturale care ne inconjoara.

Astazi e ultima zi de tabara. Zburdam in curte si profitam de ultimele clipe la Cabana Lunca Florii. S-au anuntat deja castigatorii de la concursuri, am facut ultimele poze si asteptam din nou, cu emotie, sosirea autocarului. Drumul spre casa va fi un bun prilej sa enumeram toate cele invatate intr-o saptamana de tabara in Muntii Sureanu…

Revenim in lumea telefoanelor, dar cand ne vom pierde in menghina orasului si printre temele de acasa ne vom aminti de linistea naturii, diminetile fara alarma si inviorarea la semnalul goarnei, discoteca à la Pingu Style, emotiile de la tiroliana si primul contact cu stanca, jocurile si seara de chitara alaturi de Ionut Mangu.

Intr-o lume a kendamelor, a telefoanelor si a smart watchurilor, rupem timpul si cladim o altfel de lume.

Suntem #Adeona si va asteptam la munte!

Lasa un comentariu