fbpx

Bagajul pentru tabere si excursii la munte

Bagaj de tabara la munte pentru elevi

Astazi vorbim despre bagajul pentru tabere si excursii la munte, informatii care speram sa fie de ajutor pentru profesori si parinti inaintea plecarii de acasa.

 

Daca in prima serie a articolelor dedicate celor care vin in prima tabara sau excursie la munte cu Adeona Camps ti-am oferit 5 sfaturi generale pentru plecarea in prima tabara, astazi vorbim despre bagajul copiilor.

 

Articolul anterior in gasesti aici.

 

In anul 2019 Adeona Camps a primit peste 13000 de oaspeti la cabanele si infrastructurile de cazare unde organizam programe turistice pentru grupuri de elevi. Facem acest lucru din 2000, asadar am vazut in tot acest timp destule bagaje incat sa postam un articol dedicat acestui subiect.

 

Suntem aici pentru a te ajuta cu informatii inainte de tabara sau excursie, asa ca te invitam sa citesti care sunt cele 4 idei de luat in calcul atunci cand alegi bagajul pentru o tabara sau excursie la munte.

 

1.       Dimensiunea si greutatea bagajului

 

Alege bagajul de tabara si excursie astfel incat acesta sa poata fi manipulat de catre copil.

 

Pentru o perioada de trei zile, cat dureaza o excursie la Adeona Camps, un ghiozdan mai mare sau un troler pentru copii e suficient pentru a depozita tot ce are nevoie. In cazul excursiilor, plecarea dureaza o saptamana, deci 7 zile, asadar cele necesare incap intr-un rucsac de dimensiuni medii, o geanta de voiaj de umar sau un troler de dimensiuni mici spre medii.

 

Cu cat bagajul este mai mare, cu atat vei avea tendinta sa il umpli mai mult, de obicei cu articole inutile, iar astfel acesta va fi mai greu. Am vazut foarte multe exemple in care copii sunt pur si simplu neputinciosi in a muta de la autocar/ microbus in camera propriul bagaj.

 

Echipa Adeona vine mereu in ajutorul copiilor, suntem acolo pentru a-ti ajuta, insa uneori devine obositor si deranjant sa transporti bagaje de dimensiuni gigantice, in contextul in care nu plecam in expeditii si vacante timp de o luna ci… doar cateva zile.

 

O geanta de umar, un rucsac mediu, ghiozdan mai mare sau un troler de dimensiuni mici spre medii sunt de ajuns pentru a pune echipamentul de munte si restul articolelor necesare pentru tabara sau excursie.

 

2.       Inlocuieste trolerul cu orice altceva

 

Stim, este prima tabara si probabil plecarile la munte sunt mai rare pentru familii. Insa va sfatuim ca pentru taberele si excursiile la munte sa folositi un bagaj care poate fi luat in spate sau pe umar de catre copil. Transportul de la autocar pana la camera presupune de multe ori urcarea unor scari, iar in acest caz un rucsacel in spate reprezinta cea mai eficienta varianta pentru copii.

 

Desigur, daca nu aveti acasa un rucsac incapator pentru bagajul de tabara, nu e nevoie sa achizitionati special pentru tabara un rucsac dedicat, insa daca aveti acasa un astfel de accesoriu, e recomandat sa puneti lucrurile pentru tabara sau excursie intr-un rucsac si nu intr-un troler. Geanta de umar poate reprezenta de asemenea o alternativa, insa tine cont si de informatiile care urmeaza.

 

3.       Ghiozdan/ rucsacel de drumetie

 

In timpul plimbarilor in natura avem la noi cateva piese din echipamentul montan precum pelerina, sapca de soare si bidonul cu apa, alaturi de ceva dulce pentru energizare. Astfel, pentru drumetiile la munte recomandam ca elevii sa aiba la ei un rucsac de dimensiuni reduse sau chiar ghiozdanul de la scoala pentru a putea lua articolele amintite mai sus.

 

Asadar, nu uita sa completezi bagajul de tabara sau excursie cu un rucsacel, in cazul in care bagajul cu care vii de acasa nu va fi folosit si in drumetii.

 

4.       Evita posetutele si gentile pe umar pentru drumetie

 

In timpul plimbarilor in natura de care aminteam mai sus e de dorit sa ne simtim liberi, sa putem sa ne miscam oricum dorim si sa nu fim constransi de accesoriile pe care le avem cu noi. Vom traversa poteci, vom urca pe creste, vom traversa paduri si ne vom bucura de peisaje inedite in timpul drumetiilor. Pentru a ne putea bucura de miscari libere si pentru a avea o pozitie corecta, va rugam sa evitati in timpul drumetiilor gentile care se iau pe un singur umar sau diagonal pe piept. Va recomandam un rucsac sau ghiozdan care se ia in spate, cu chingi si alte elemente care ajuta la fixarea mai buna pe spatele copilului.

 

De ce e necesar ca bagajul sa nu atarne? Fiindca punctul de greutate ramane stabil in momentul miscarilor si copiii nu pot fi distrasi de miscarile gentilor pe umar. Cu cat echipamentul e mai compact si mai apropiat de corp, cu atat deplasarea e mai comoda si naturala.

 

Speram ca aceste informatii sunt utile pentru pregatirea plecarii in tabara sau in excursie la munte. In seria de articole care urmeaza vom aborda mult asteptatul subiect despre echipamentul montan si mai ales ce sa punem si ce sa nu putem in bagaj, dar si detalii despre mancarea pentru drum, programul desfasurat in tabara si alte subiecte pe care asteptam sa le propuneti chiar voi, elevi, parinti sau profesori.

Ne vedem la cabana,
Echipa Adeona

 

Suntem curiosi sa aflam parerea ta. Lasa-ne un comentariu sau, daca ti-a placut acest articol, te invitam sa il distribui direct pe Facebook si prietenilor tai folosind butoanele de mai jos. Iti multumesc fiindca citesti Adeona Camps Blog.

Ne gasesti si pe Facebook, aici sau pe Instagram, aici.

Lasa un comentariu